1 2 3 4 5

Vincekovo v Daruvarju, Vikend paket v Daruvarskih toplicah , 18.1.2019

VIKEND PAKET V DARUVARSKIH TOPLICAH

18.-20. januar 2019


Vincekovo je prvi praznik v letu, ki ga praznujejo vinogradniki in ljubitelji dobre kapljice. To je praznik blagoslova vinske trte. S tem praznikom se pričnejo dela v vinogradu. Sv. Vincent je svetnik, ki ga še posebej častijo v vinorodnih krajih v sosednji Hrvaški. Na ta dan opravijo obredno obrezovanje vinske trte in blagoslova trte, da bo bogato rodila. V daruvarskem vino gorju vsako leto pripravijo obred, ki ga povezujejo z verskimi in ljudskimi običaji. Ob obvezni peki klobas in slanine na dolgih palicah nad odprtim ognjiščem, ob petju, plesu, kuhanem vinu bo potekal ljudski in cerkveni blagoslov trte z obešanjem klobas in dimljenega mesa na še vedno uspavano trto. Veselo bo kot vsako leto ko številni obiskovalci in turisti  ne želijo zamuditi te tradicionalne prireditve v vinogradih, kjer raste trta z najboljšimi belimi sortami grozdja.

Vabimo vas, da si ogledate to  prireditev in vikend izkoristite še za kopanje v zdravilni vodi Daruvarskih toplic, ki so znane že iz Rimskih časov kot ene najboljših toplic v sosednji državi. To bo zagotovo eden nepozabnih vikendov. Uživali boste v enem najlepših mest v kontinentalni Hrvaški. Ob organizirani zabavi z obveznim vinogradniškim zajtrkom, »lovskim pasuljem«, vinskim golažem, kuhanim vinom, pečenim klobasam ob plesu in pesmih tamburašev bo veselo in nepozabno.


Odhodi: Celje, Ljubljana, Novo mesto, Krško, Brežicee-novice

katalog

kdo smo

Smo manjša turistična agencija, ki turistične usluge pripravlja z odgovornostjo in srcem. Naša prva skrb je Vaše zadovoljstvo!

Spremljajte nas

imate vprašanje?