1 2 3 4 5

Muzikal Alphonsine in razstava Katarina II.Velika, 16.6.2018Impresiran z romanom Aleksandra Dumosa, Dama s kamelijami, muzikal obdeluje zgodbo o sodobnem kurtizanstvu. Na to temo je zelo malo sodobnih del. A ko se govori o tej temi, težko zaobidemo eno najlepših zgodb francoske književnosti za katero je izhodišče resnično življenje pariške kurtizane Alphonsine Plessis. Njeno kratko in burno življenje je vzpodbudilo A.Dumasa mlajšega, ki je bil njen ljubimec, da je leto dni po njeni smrti napisal svoje najboljše delo.

Nekoliko let kasneje je G.Verdi po isti predlogi ustvaril opero Traviata. Na to temo pa je bilo posneto tudi nekaj filmov.

To je melodramska zgodba za popolnoma novo delo, katerega zgodba se odvija prav v sedanjem času. Postavlja se vprašanje ali obstajajo ženske, ki bi brez zadržkov obsojale kurtizanstvo, ko prečitajo ali gledajo Damo s kamelijami ali Verdijevo Traviato ne bi spustile solze nad usodo glavne junakinje.

To je novo delo v Komediji, ki polni dvorano.


RAZSTAVA KATARINA II. VELIKA: Pod tem naslovom je v Zagrebu razstava o vladavini ene najmočnejših žensk v zgodovini. Oktobra 1762 je bila okronana za carico ter se v zgodovino vpisala kot odločna in razgledana vladarica. Na razstavi so predstavljena dela iz muzeja Ermitaž iz Sankt Peterburga. To je edinstvena priložnost da si v dveh etažah galerije Klovičevi dvori ogledate več kot 1000 predmetov, prek katerih se boste seznanili z zanimivostmi iz Katarininega življenja, njenim prihodom v Rusijo in na prestol. Razstavljeni so izdelki umetnostne obrti, iz stekla, keramike, srebra, zlata ter medalje, orožje, pohištvo in druge dragocenosti kot so skulpture, grafike, oblačila in drugo.

e-novice

katalog

kdo smo

Smo manjša turistična agencija, ki turistične usluge pripravlja z odgovornostjo in srcem. Naša prva skrb je Vaše zadovoljstvo!

Spremljajte nas

imate vprašanje?