1 2 3 4 5

Kako postati Slovenci v 50 minutah, 15.6.2019Slovensko stalno gledališče Trst

KAKO POSTATI SLOVENCI V 50 MINUTAH

Sobota, 15.junij 2019


Predstava je obiskala veliko okoliških odrov in publika jo je podprla z množično prisotnostjo na ponovitvah. Komedija v obliki originalnega slide-showa nosi podpis režiserke Sabrine Morene, ki si je zamislila »tečaj« slovenščine pod mentorstvom nenavadnega profesorja, igralca Daniela Dana Malalana. Gledalci se bodo naučili, kateri so prazniki, tradicije in ustanove ključnega pomena za slovensko narodnostno skupnost v naši deželi, a tudi primerne uporabe in izgovorjave nekaterih besed.


Predstava bo tudi priložnost za soočanje z umetniško in literarno dušo primorskih Slovencev, saj besedilo predstave vsebuje poezijo Kosovela, Košute in Grudna, kot tudi uglasbitve verzov, saj je večstranski talent protagonista omogočil, da je uprizoritev zaobjela tako besedni kot pevski izraz.Predstava je namenjena vsem, ki se želijo od blizu seznaniti s slovenstvom, in Slovencem iz vseh geografskih območij z namenom, da se s kančkom samoironije zasmejejo nad lastnimi napakami. O sproščenem delu v uigrani ekipi je režiserka povedala: »Vsi soavtorji so prebivalci našega obmejnega teritorija, ki poznajo zelo dobro dvojezični pogled na naš obmejni svet. Zabavali smo se s stereotipi, nesporazumi, vedno v znamenju pozitivne konfrontacije med dvema kulturama


Z avtobusom se na pot odpravimo iz Brežic, z vmesnimi postanki. Sledi vožnja do Trsta, katerega si ogledamo v spremstvu vodnika. Odpravimo se proti trgu Zedinjene Italije (Piazza unità d’Italia), kjer palače okoli trga spominjajo na tiste v avstrijskih mestih, prav poseben čar pa jim daje pogled na morje. Na trgu stoji tudi vodnjak štirih celin iz sredine 18. stoletja. Nedaleč od trga se nahaja tudi pomol Molo Audace, ki sega daleč v morje in je prijeten za krajši sprehod. Pogledamo še ostale znamenitosti, ostane pa nam tudi nekaj časa za kavico ali kosilo. Nato se odpravimo do kraja prizorišča, kjer si ogledamo komedijo. Vožnja proti Sloveniji.

Trajanje: 1 dan ,   Cena: 54 € Ljubljana, 59 € relacija Brežice-Celje €

CENA: 54€ (Ljubljana)

              59€ (relacija Brežice – Celje)

e-novice

katalog

kdo smo

Smo manjša turistična agencija, ki turistične usluge pripravlja z odgovornostjo in srcem. Naša prva skrb je Vaše zadovoljstvo!

Spremljajte nas

imate vprašanje?