1 2 3 4 5

JALTA, JALTA -MUZIKAL, 16.2.2019

ALFI KABILJO - MILAN GRGIĆ                                               

KOMEDIJA ZAGREB

JALTA, JALTA -    muzikal

 
»Naj celi svet postane pravljica«

 

»Jalta« je pravzaprav z glasbo, pesmijo in plesom izpovedana sodobna pravljica. Če želimo njeno pravljično vsebino najbolje izraziti jo začnemo z:  nekoč je bilo. Torej, nekoč so bili trije mogočni vladarji, ki so želeli razdeliti svet. Bili so prepričani da so uspeli. Ali naenkrat se na njihovih zemljevidih pojavi majhna zelena livada. Bolj ko so jo delili bolj se jim je izmikala. A izmikala se jim je zato, ker ni bila geografski pojem, ampak projekcija človeških sanj. Sanj ne moremo deliti. Sanje pripadajo vsem. Ta »država« sanj je glavni dramski učinek »Jalte«. Vladarje in njihove generale v njej vidimo samo kot zgodovinske pojave. Celo dramsko dogajanje pripada običajnim ljudem, ki tkejo te sanje. Vsi komedijski prizori, ki se prepletajo skozi predstavo, izhajajo iz teh sanj. Z razigranim veseljem, uničujejo žalost okrog sebe. V tem je tudi toplina, ki uspe zagreti vsa srca.  Citirajmo preroške besede kritike: »tudi po Jalti bo Jalta. Tista legendarna prva ali neka bodoča«. Tako kot v pesmi pravi: »Dokler bo, bo tudi šansa za nas«.Upajmo, da bo nekoč celi svet zelena livada.          

 

 »Naj ta svet sije v soncu«       

 
 
Odhodi: AP Celje 15:30, Radeče - Petrol 16:00, AP Sevnica 16:10,  Brestanica - Pečnik 16:25, AP Krško 16:30, AP Brežice 16:45


PRIJAVE SPREJEMAMO DO 4. FEBRUARJA!


Trajanje: ,   Cena: OD 40 €
CENA:  45 € (CELJE - RADEČE)

40 € (SEVNICA - BREŽICE)

PREVOZ + VSTOPNINE

e-novice

katalog

kdo smo

Smo manjša turistična agencija, ki turistične usluge pripravlja z odgovornostjo in srcem. Naša prva skrb je Vaše zadovoljstvo!

Spremljajte nas

imate vprašanje?