1 2 3 4 5

DARUVARSKE TOPLICE , 13.1.2019

13. - 20.1.2019


Položaj Daruvarskih toplic je na samem izviru zdravilne mineralne vode in mineralnega blata. Toplice so sodobno oblikovan center za ohranjanje zdravja, umeščen v naravo, obkrožen z velikim urejenim parkom spomeniške in hkrati kulturne vrednosti. Toplice so nastale na ostankih rimskega naselja AQUAE BALISSAE, ki jih obkrožajo zgradbe kot pomembni kulturno-zgodovinski spomeniki. To so toplice, ki zdravijo dušo in telo. Posebej so specializirane za zdravljenje revmatskih obolenj in za medicinsko rehabilitacijo. Toplice imajo izredno dolgo tradicijo v uporabi zdravilnih mineralnih vod in zdravilnega mineralnega blata za človeški organizem. Kot naravni zdravilni dejavnik ob termalni vodi (46,6 °C) iz skupine akvaterm, koristijo tudi zdravilno mineralno blato – fango (peloid).

Pri odhodu v toplice v tem terminu bomo imeli tudi možnost sodelovanja pri posebnem vinogradniškem prazniku – VINCEKOVO, ki bo v soboto, 19. januarja v vinogradih daruvarskega vinogorja. To je vinogradniški praznik blagoslova vinske trte. S tem praznikom se prične delo v vinogradu na dan sv. Vincenta. Osrednja proslava blagoslova trte in ogledno obrezovanje trsa vsako leto organizirajo v drugem vinogradu. Ob obvezni peki klobas in slanine na dolgih palicah nad ognjem, ob petju, plesu in kuhanem vinu poteka ljudski in cerkveni blagoslov trte z obešanjem klobas na še vedno uspavano trto.

Temu simboličnemu začetku del v vinogradu bomo prisostvovali tudi mi. Ob organizirani zabavi, za vse goste obveznim vinogradniškim zajtrkom, »lovskim pasuljem«, vinskim golažem, kuhanim vinom ob plesu in pesmih tamburašev. To bo doživetje, ki ga ne bomo kar tako pozabili. Prispevek za to praznovanje bo darilo naše agencije.


ODHODI: Maribor – Celje – Ljubljana – Novo mesto – Krško


Avtobusni prevoz, nočitev v dvoposteljnih sobah, samopostrežni polni penzion, zdravstveni pregled, 3 terapije dnevno, neomejeno kopanje v bazenih s termalno vodo, slovenski predstavnik, ogled in degustacije v pivovarni.

e-novice

katalog

kdo smo

Smo manjša turistična agencija, ki turistične usluge pripravlja z odgovornostjo in srcem. Naša prva skrb je Vaše zadovoljstvo!

Spremljajte nas

imate vprašanje?