1 2 3 4 5

BRIONI, 22.6.2019BRIONI

Sobota, 22. junij 2019


Brioni so skupina dveh večjih in dvanajstih manjših otokov ob zahodni obali Istre. Na njih je lepo ohranjena sredozemska vegetacija, živalski vrt v naravi, antična kulturna dediščina. So proglašeni za narodni park, ki so pravi raj z blago mediteransko klimo in bogatim rastjem in živalskim svetom. Vabimo vas, da z nami preživite dan na enem izmed otokov.


Ob 6 uri odhod iz Brežic, mimo Celja in Ljubljane, čez mejni prehod z vmesnimi postanki do Fažane. V Fažani prosto za kavico in obrok. Iz Fažane se do Brionov odpeljemo z ladjico. Sledi ogled otoka in njegovih znamenitosti. Prvi del izleta je zasnovan kot enourna vožnja z turističnim vlakom, ob obali, severno od otoka, kjer se nahaja Safari park. Pohodniki imajo možnost ogleda igrišča za golf, gradov in starih gospodarskih poslopij, zgrajenih v začetku 20. stoletja v času avstrijske družine Kupelwieser.  Ob prihodu v Safari Park, ki je velik približno 9 ha, bodo obiskovalci imeli priložnost srečati več vrst divjih živali, večinoma iz Afrike in Azije, in vedno več avtohtonih vrst. Med odmorom se bomo lahko družili z živalmi ali pa se odpočili v kavarni Sony in Lanki.

Drugi del programa vključuje obisk naslednjih razstav: "Razstava kopij in fresk ter glagolskih napisov Istre in Kvarnerja" v cerkvi sv. Germana, fotografska razstava "Josip Broz Tito na Brionih", "Iz spomina starega Avstrijca" in naravoslovna razstava. Sprehod se nadaljuje do mediteranskega vrta, ki vodi skozi območje Brionov in čas počasi doseže konec. Med odmorom se bomo lahko okrepčali v kavarni Školjka ali si kupili spominek.

Po ogledu Brionov sledi pozno kosilo v gostišču Betiga pri Barbarigi. Po kosilu se odpravimo proti domu. Sledi vožnja proti Sloveniji in prihod v  poznih večernih urah.


CENA: 89€/osebo (cena velja pri udeležbi 40 potnikov)


Cena vključuje: prevoz, vstopnino v muzej, vstopnino na Brione, prevoz z ladjo, kosilo, nezgodno turistično zavarovanje, organizacijo, izvedbo in vodenje.

Trajanje: 1 ,   Cena: 89 €

e-novice

katalog

kdo smo

Smo manjša turistična agencija, ki turistične usluge pripravlja z odgovornostjo in srcem. Naša prva skrb je Vaše zadovoljstvo!

Spremljajte nas

imate vprašanje?