1 2 3 4 5

BOŽIČNI VOJNIK , 26.12.2017BOŽIČNI VOJNIK
21. in 26. december  2017


26. december, CENA: 15 €
V Vojniku že tretje leto razstavljajo več kot sto jaslic na prostem. Pred vsako hišo v ulicah Vojnika. To je prava Božična pravljica, ki v nas prebudi otroško radovednost.

21. december, CENA: 66 €

V naši neposredni bližini so kraji z bogato zgodovino, naravo in kulturno dediščino ter zanimivo turistično ponudbo, ki preseneča tudi najbolj zahtevne obiskovalce. Tokrat  vas vabimo, da si skupaj ogledamo trg Vitanje in Vojnik. Oba trga sta tudi sedeža občin, ki presenečajo z inovativnostjo in programom, ki navdihuje tudi druge v širšem okolju. Oba trga se prvič omenjata že 1306 leta. Ves ta čas sta po svoje zaznamovala življenje in si ustvarjala lastno zgodovino. Vitanje se ponaša s KSEVT-om (kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij). Vojnik pa se že tretje leto ponaša z adventnimi prireditvami, med katerimi postaja Božični Vojnik z jaslicami prava slovenska posebnost. Letos se bomo velikokrat podali k našim »sosedom«, da bomo lahko občudovali nove jaslice in spremljajoče programe.

 

Iz Sevnice se odpeljemo ob 08:00. Vožnjo nadaljujemo skozi Celje, Vojnik do Vitanja. V Vitanju si bomo najprej ogledali KSEVT (10:00) in se sprehodili po trgu. Okrog 13. ure nas bo čakalo kosilo v eni od priznanih restavracij. Po kosilu si bomo ogledali še Soržev mlin (15:00) na reki Hudinji. Pokazali nam bodo mletje moke in nam ponudili domače žganje. Dan se bo že prevesil v večer, ko se bomo pripeljali do »pravljičnega« Vojnika, kjer si bomo med sprehodom po ulicah ogledali različne jaslice, pred skoraj vsako hišo. Ne da bi se zavedali se bomo podali v svet božičnega časa. V nas se bo prebudila otroška radovednost in igrivost. Vstopili bomo v pravljični svet. Po ogledu več kot 100 jaslic na prostem, se bomo odpravili polni prijetnih doživetij proti domu. Domov bomo prispeli okrog 19:00.Cena vključuje: prevoz, vstopnine, kosilo, zavarovanje, vodenje

e-novice

katalog

kdo smo

Smo manjša turistična agencija, ki turistične usluge pripravlja z odgovornostjo in srcem. Naša prva skrb je Vaše zadovoljstvo!

Spremljajte nas

imate vprašanje?