1 2 3 4 5

ADVENTNI GRADEC, 16.12.2017

ADVENTNI GRADEC

Gradec (nemško Graz) je glavno mesto avstrijske zvezne dežele Štajerske, ki leži ob reki Muri in je z okrog 290.000 prebivalci drugo največje mesto v sosednji Avstriji. Mestno jedro je eno najbolje ohranjenih mestnih središč v srednji Evropi in je od leta 1999 na seznamu (UNESCA) svetovne kulturne dediščine. Je mesto prenekaterih znamenitosti, ki privabljajo v vsakem letnem času (stolp z uro, deželna hiša, katedrala). Leta 2003 je bil Gradec kulturna prestolnica Evrope. Za to priložnost je bilo zgrajenih nekaj novih objektov, ki so že postali turistične zanimivosti. Tako Kunsthaus in Murainsel privabljata vedno več obiskovalcev. Med njimi bomo tudi mi.

  V Gradcu si bomo ogledali čudovite tržnice na Glavnem, Frančiščanskem, Färber trgu in trgu Glockenspiel. V mestni hiši bomo pogledali ledene jaslice, če bo le dovolj hladno. Med potjo v Gradec si bomo pogledali še center vinofaktur, kjer nam bodo pokazali film o avstrijski Štajerski in dali v pokušnjo štajerska vina, bučno olje, različne kise, žganja in mesne izdelke. Kupili bomo lahko tudi kakšno priložnostno darilo. Nazaj grede pa si bomo pogledali še jaslice na prostem v Vojniku.Trajanje: 1 DAN ,   Cena: 35 €
avtobusni prevoz, osnovno nezgodno zavarovanje, organizacija, izvedba in vodenje.

e-novice

katalog

kdo smo

Smo manjša turistična agencija, ki turistične usluge pripravlja z odgovornostjo in srcem. Naša prva skrb je Vaše zadovoljstvo!

Spremljajte nas

imate vprašanje?