1 2 3 4 5

ADVENT V GRADCU , 22.12.2018

Gradec (nemško Graz) je glavno mesto avstrijske zvezne dežele Štajerske, ki leži ob reki Muri in je z okrog 290 000 prebivalci drugo največje mesto v sosednji Avstriji. Mestno jedro je eno najbolje ohranjenih mestnih središč v srednji Evropi in je od leta 1999 na seznamu (UNESCA) svetovne kulturne dediščine. Je mesto prenekaterih znamenitosti, ki privabljajo v vsakem letnem času (stolp z uro, deželna hiša, katedrala). Leta 2003 je bil Gradec kulturna prestolnica Evrope. Za to priložnost je bilo zgrajenih nekaj novih objektov, ki so že postali turistične zanimivosti. Tako Kunsthaus in Murainsel privabljata vedno več obiskovalcev. Med njimi bomo tudi mi.


Ob 9:00 se bomo odpeljali iz Krškega mimo Celja, Maribora do Vogava, naselje ob Muri, kjer se bomo ustavili v VINOFAKTUR – »južno štajerski tržnici«.  V tem razstavnem in prodajnem salonu, ki se razprostira na 1700 m2, boste lahko izbirali med 2500 izdelki olj, izdelkov iz bučnih semen, kisov, pestov, marmelad, medu, žganj, čokolad, šunk in vina. Na zalogi imajo milijon steklenic različnih proizvajalcev. To je hiša kjer se lahko kupijo zanimiva praznična darila. V hladilniku pa imajo za pokušanje vedno okrog 40 sort vina. Po ogledu in pokušnji prostorov Vinofaktur bomo vožnjo nadaljevali do Gradca.


V mestu si bomo ogledali adventne tržnice na Glavnem trgu, Frančiškanskem trgu, Färber trgu in trgu Glockenspiel. V mestni hiši in njenem dvorišču si bomo lahko ogledali katero od razstav. Če bo dovolj hladno, tudi ledene jaslice. Pot bomo nadaljevali preko Mure in si ogledali otok na Muri in zgradbo Galerije moderne umetnosti. Potem bomo imeli prosto za sprehod med stojnicami, okrog 18. uri se bomo odpeljali proti domu. Med potjo se bomo ustavili še v Vojniku in se ogledali več kot sto jaslic pred hišami v vojniških ulicah. Domov se bomo vrnili okrog 22. ure.

e-novice

katalog

kdo smo

Smo manjša turistična agencija, ki turistične usluge pripravlja z odgovornostjo in srcem. Naša prva skrb je Vaše zadovoljstvo!

Spremljajte nas

imate vprašanje?