1 2 3 4 5

21. državno prvenstvo harmonikark z diatonično harmoniko, 1.9.2018

Spoštovane harmonikarke in harmonikarji!

V soboto, 1. septembra 2018 organiziramo že 21. državno prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko za ženske. Tekmovanje si je ustvarilo že izredno velik ugled doma in po svetu. Tekmovanje je v eni splošni kategoriji. Lansko tekmovanje je bilo pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS, gospoda Borurta Pahorja. Letos pa kot častnega gosta pričakujemo Mursko soboškega škofa g.dr. Petra Štumpfa, ki je velik ljubitelj igranja na diatonično harmoniko.

Vabimo harmonikarke, ki igrajo na diatonično harmoniko, da se udeležijo tega tekmovanja. Vsaka tekmovalka zaigra dve skladbi. Ena od skladb mora biti obvezno ljudska, ali venček ljudskih z oznako avtorja priredbe.

Že petič organiziramo tudi državno prvenstvo pevcev, ki se spremljajo z diatonično harmoniko. To tekmovanje bo v treh kategorijah skupaj za ženske in moške. Vsak tekmovalec oziroma tekmovalka bo morla zapeti dve skladbi - narodno in narodno zabavno.

Harmonikarke in harmonikarji se bodo pomerili tudi za pokal Vitala Ahačiča, znanega slovenskega glasbenika, ki je priredil številne  ljudske skladbe.  V svojem glasbenem življenju je v arhivu RTV zapustil preko 500 posnetkov v različnih izvedbah in izdal preko 100 plošč, kaset in zgoščenk. Pokal bo prejela tekmovalka ali tekmovalec, ki bo po mnenju strokovne žirije in obiskovalcev prejel najvišjo oceno.

Tekmovalke se lahko prijavijo za obe tekmovanji, tekmovalci pa samo za tekmovanje pevcev harmonikarjev.


Trajanje: 1DAN ,   Cena: €

e-novice

katalog

kdo smo

Smo manjša turistična agencija, ki turistične usluge pripravlja z odgovornostjo in srcem. Naša prva skrb je Vaše zadovoljstvo!

Spremljajte nas

imate vprašanje?